La baza alegerii unei rutine de îngrijire minimalistă stă dorința de simplificare, în general, la care se adaugă acceptarea și iubirea de sine, cu calități și defecte, dar și faptul că se produce o conștientizare a nevoilor reale pe care corpul nostru le are, indiferent de moda momentului. De-a lungul timpului am folosit o multitudine de produse cosmetice, însă, din experiența mea, niciunul nu a făcut realmente ceea ce a promis.

         Iată care este skincare-ul meu minimalist:

  1. Beau multă apă

Cred că au trecut ani buni peste mine în care beam doar câte un pahar de apă pe zi. Nu simțeam nevoia, nu îmi era sete, credeam că sunt ok așa. Când mă uit la fotografiile din anii trecuți, îmi dau seama cât de mult suferea, de fapt, pielea mea.

Hidratarea se produce din interior, de aceea, indiferent de produsele cosmetice folosite, avem nevoie să bem apă.

Am descoperit de curând uleiurile esențiale de la Doterra pe care le folosesc în diferite moduri. În apa de băut îmi place să pun două picături de ulei esențial de mentă și două felii de lămâie. Are un gust extraordinar și o putere energizantă incredibilă. Dacă doriți mai multe informații despre întrebuințările și beneficiile uleiurilor esentiale, găsiți aici  http://www.mydoterra.com/roxanavarlam și aici http://facebook.com/RoxanaVarlam79

  1. Am eliminat multe produse specifice

În baia noastră, era loc doar pentru mine: gel de duș, spumă de baie, șampon, balsam, mască, cremă de zi, cremă de noapte, ser pentru conturul ochilor, lapte demachiant, apă micelară, tonic, cremă de mâini, ser pentru unghii…și alte produse pe care, de cele mai multe ori, le foloseam rar sau deloc.

Cu ce le-am înlocuit?

  • pentru baie, un săpun vegetal solid, cu o listă foarte scurtă de ingrediente, dintre care 97,9% naturale sau de origine naturală, netestat pe animale, fără urmă de metale grele și cu 0% plastic. Total o altă muzică. Lasă pielea moale și are un parfum așa de delicat!
  • pentru păr, un șampon solid din aceleași motive
  • pentru emoliere și hidratare am ales uleiuri (acum folosesc un ulei de cocos si unul de argan, alternate) în care se pot pune 2 picături de ulei esențial la alegere, în funcție de necesitate.

Toate aceste produse le puteți găsi la magazinele DM, la un preț rezonabil. Mai multe informații aflați de pe site-ul lor https://www.dm-drogeriemarkt.ro/

  1. Folosesc instrumente reutilizabile, care mă ajută enorm

Pentru demachiere am descoperit un prosop demachiant din microfibră, tot de la DM, care îndepărtează orice urmă de machiaj, doar cu apă. Nu aș fi crezut niciodată, dacă nu l-aș fi testat chiar eu. Iar pentru zilele în care nu mă machiez, o lavetă din bumbac, înmuiată în apă călduță, este deajuns.

Cea mai mare descoperire, însă, au fost rollerul și Gua Sha din quartz roz pentru masaj facial și corporal. Folosesc Gua Sha seara, după aplicarea unei mici cantități de ulei de argan pe față și pe corp. Senzația este minunată, iar beneficiile quartz-ului roz se simt imediat. În zilele acestea calde, obișnuiesc să țin rollerul în frigider și să îl folosesc dimineața pentru un masaj de câteva minute pe față și în jurul ochilor. Observ cum senzația aceea de piele pufoasă dispare imediat, mai ales în jurul ochilor, unde am eu probleme.

Un instrument minunat care elimină tensiunea musculară, îmbunătățește circulația, minimizează porii, reducere și previne liniile fine și umflăturile, reducere apariția pungilor de sub ochi și a cearcănelor, ajută la detoxifiere și drenaj, stimulează punctele de acupunctură și zonele reflexe pe față sau corp.

Dacă vreți să știți mai multe, puteți găsi informații suplimentare pe site-ul https://www.erfellostore.ro/poduse/, unde, dacă aveți întrebări, cei de la Erfello vă răspund imediat. Dacă doriți să-l cumpărați, cu codul PURESS, aveți o reducere de 10 lei.

 Aici despre cum se folosește: https://www.youtube.com/watch?v=D1Ul19iUbYw

Un alt instrument minunat pe care îl folosesc și de care sunt mulțumită este periuța de dinți, din bambus. Este o periuță normală, puterea ei este aceea că salvează planeta. Și nu e puțin.

În casă am renunțat la mai multe produse din plastic sau ambalate în plastic, dar, despre ele vă voi povesti altădată.

Sunt bucuroasă că am găsit soluția de skincare cea mai potrivită. Am redus produsele, însă, în continuare îmi place să mă răsfăț și să petrec timp având grijă de mine într-un mod mult mai conștient și mai responsabil. Știu că pielea este cel mai mare organ pe care îl avem și este important să avem grijă de ea, dar și de mediul în care trăim.

Care sunt produsele pe care le folosiți voi?