Cel mai adesea sunt întrebată cum reușesc să fiu mereu veselă. Răspunsul este că vreau să fiu și, în cele din urmă, reușesc. Mi-am stabilit anumite reguli pe care le urmez din respect  pentru persoana mea și cred că, dacă toți am urma aceste simple reguli, lumea ar fi, dintr-o dată, mai bună.

  1. ZÂMBEȘTE

          Zâmbetul este cel mai bun medicament. Poate aduce în viață ta doar lucruri bune, deci …de ce să nu zâmbim?

          Zâmbetul eliberează endorfine (hormonul fericirii), scade tensiunea arterială, stimulează bună funcționare a inimii, a plămânilor și a mușchilor, reduce durerea, reduce stresul, relaxează organismul.

          Chiar și un zâmbet „fals” este mai bun decât niciun zâmbet.

          Deci, zâmbește!

  1. PLANIFICĂ-ȚI ZIUA!

          Cel mai adesea, ceea ce ne face să întârziem atunci când trebuie să ne trezim dimineață din pat este faptul că nu știm exact ce urmează să facem în ziua respectivă. În mare, toți cunoaștem activitățile zilnice, însă o planificare amănunțită ne va ajută să întreprindem totul cu eficientă și bună dispoziție. Chiar de cu seara, obișnuiesc să vizualizez următoarea zi în cele mai mici detalii, de la rutina mea din fiecare dimineată (care este cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat de când m-am apropiat de minimalism și despre care vă voi vorbi într-un articol viitor), la ce voi mânca la micul dejun, la cum voi saluta zâmbind prima persoană pe care o voi întâlni pe stradă în drum spre serviciu. Chiar dacă nu se va întâmpla exact așa, atunci când totul este planificat, ziua începe mai ușor și poate vei avea surpriza ca lucrurile să se întâmple exact așa cum ți-ai imaginat.

  1. RĂMÂI ANCORAT ÎN PREZENT!

          Trecutul e trecut, nu poți să îl modifici. Viitorul încă nu a venit, deci este inutil să îți faci  griji pentru ceva ce nu știi cum va decurge. Dintre toate scenariile sumbre pe care ni le imaginăm, 99% nu se întâmplă. Tot ceea ce ai este prezentul. Chiar și ceea ce s-a întâmplat în trecut, a fost, de fapt, prezent la momentul respectiv, iar ceea ce se va întâmpla în viitor, se va întâmpla tot într-un prezent. Avem doar clipa de acum, unică și cea mai prețioasă. Haideți s-o trăim frumos!

  1. DĂRUIEȘTE PENTRU A AVEA!

          Tot ceea ce ne înconjoară este energie, vibrație. Chiar și o piatră are, pentru Univers, o vibrație a ei. Tot ceea ce trimitem în Univers se va întoarce la noi sub forma aceleiași vibrații. „Ce ție nu-ți place, altuia nu face”. „Tot ce dăruiești, se va întoarce la ține înzecit”. Aceasta este legea Universului. Doar încearcă și vei vedea!

  1. FERICIREA E ACUM

          Voi fi fericit atunci când voi termina școala. Voi fi fericit atunci când mă voi angaja. Voi fi fericit atunci când mă voi căsători. Și tot așa…Nu lăsa fericirea pe mâine. Totul se petrece acum, iar starea de bine vine nu numai din lucrurile mărețe, ci și din cele mici. Să te bucuri de compania unui prieten, să privești o floare, să faci o plimbare în natură, să te bucuri de plăcerea de a sta singur. Asta e fericirea adevărată, cea care vine din interior și pe care o avem la îndemână în fiecare zi.

  1. ELIBEREAZĂ-TE DE TOT CE NU ÎȚI TREBUIE CU ADEVĂRAT!

          Hai s-o spunem altfel! Te-ai gândit că rochia sau cămășa pe care tu te simți obligată să o porți doar pentru a nu o mai vedea tristă în șifonier îi poate face o bucurie prietenei tale? Dăruiește-i-o! Te vei simți mult mai bine și vei avea în șifonier doar haine fericite! Sau poate ai două plăci de par..Încearcă! Spațiul creat îți va oferi mai multă fericire decât lipsa acelui obiect. Și chiar dacă îți va fi indispensabil la un moment dat (ceea ce mă îndoiesc), cât costă să cumperi unul nou?

Nu există o rețeta pentru a fi cu adevărat fericiți, dar aceasta este rețeta mea. 😉